(Foto de portada: Josep Ardila – Ràdio Montblanc)

El Museu del Pessebre de Catalunya, ubicat a Montblanc, haurà d’esperar encara un any més per celebrar la seva inauguració oficial. L’acte estava previst per aquest 13 de desembre, coincidint amb la festivitat de Santa Llúcia, però el patronat del museu va decidir posposar la inauguració per motius polítics.

El director del museu, Ismael Porta, ha recordat que Lluís Puig, conseller de cultura cessat pel Govern espanyol, va ser un dels impulsors del Museu del Pessebre i, de fet, qui va proposar la data d’inauguració per aquest 2017. Per això, ara, amb l’actual situació política i amb el mateix Puig a Brussel·les, els responsables del museu han decidit suspendre l’estrena oficial de l’equipament.

Ismael Porta ha explicat al programa Terra de Festa de l’Espluga FM Ràdio que no s’ha concretat una nova data per a la inauguració del museu. “Estem pendents de què passa amb els consellers i amb les eleccions”, ha confessat Porta, però preveu que es pugui proposar de nou el 13 de desembre de l’any vinent com a data per celebrar l’acte inaugural. Tot i això, el patronat preveu que l’edifici pugui obrir les seves portes per als visitants al setembre.

En qualsevol cas, el Museu del Pessebre encara segueix en obres que podrien finalitzar durant el primer trimestre del 2018. Per exemple, encara s’hi està instal·lant l’ascensor i la barana de l’escala principal. Una de les plantes que ja es pot visitar és la segona amb l’exposició de diorames de Joan Mestres i Baixas, una mostra anomenada “Una vida del pessebre”.

 

ENTREVISTA a Ismael Porta, director del Museu del Pessebre de Catalunya