Els dies 1 i 2 de desembre la Conca de Barberà va sumar fins a 14 tones d’aliments i productes d’higiene per al Gran Recapte d’Aliments d’aquest 2017. Les aportacions a la comarca es va poder fer en 11 punts als municipis de l’Espluga, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Sarral.

Segons ha pogut saber l’EFMR, on més productes es van aportar va ser a Montblanc on es calcula que, durant les dues jornades, es van recollir 10,5 tones d’aliments, principalment llet, pasta, arròs i també molts productes d’higiene personal. La varietat de productes es repeteix a la resta de punts de la comarca però en menys quantitat, per exemple a Santa Coloma de Queralt es van superar les 2 tones i a l’Espluga va girar entorn de la tona de productes.

Segons aquestes dades del Banc d’Aliments, a Montblanc s’hauria doblat la quantitat de productes recollits respecte l’any passat i a Santa Coloma de Queralt hauria crescut en uns 600 quilos. Respecte l’anterior campanya, on hauria disminuït lleugerament és a l’Espluga amb uns 400 quilos menys.