El Nadal a Montblanc arriba amb desenes d’activitats, dirigies especialment als més petits del municipi. L’Ajuntament ha presentat aquest dilluns el programa d’actes. Algunes de les activitats s’han programat conjuntament amb la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, mentre que d’altres formen part del calendari tradicional del Nadal a la vila.

Destaca, per exemple, el caga tió, que un any més tindrà caràcter solidari el diumenge 24 de desembre al matí. Els nens i nenes hauran de portar aliments que es destinaran a Càritas Montblanc. Del dimecres 27 al divendres 29 el pavelló del Casal Montblanquí acollirà el Parc de Nadal, de 4 a 8 del vespre. Un any més, hi haurà activitats per tots els nens i nenes de la vila.

El darrer cap de setmana de l’any serà un dels més intensos. Dissabte dia 30 serà el torn del Patge Carter, que recollirà les cartes als Reis dels nens i nenes; i el diumenge dia 31 hi haurà la cercavila de l’Home dels Nassos al matí i l’11a Sant Silvestre Montblanquina a la tarda.

Enguany no hi haurà festa de cap d’any. L’Ajuntament i l’associació juvenil Barjaula han decidit no fer la festa tenint en compte que els darrers anys la resposta del públic ha estat mínima. “És una pena que ens quedem sense festa de cap d’any, però els darrers anys la resposta del públic ha anat a la baixa, eren uns diners que s’invertien i no hi havia resposta per part de la gent, potser vol dir que Montblanc no vol una festa de Cap d’Any”, ha destacat el regidor de festes, Oriol Pallissó.

Pel dia 3 de gener s’ha organitzat una tarda d’activitats amb rocòdrom i tirolina i el dia 4 un espectacle infantil al teatre del Casal. I finalment el dia 5 de gener s’ha previst la gran Cavalcada de Reis, que enguany també arriba amb novetats, com són els nous vestits que lluiran els patges, gràcies a la col·laboració de desenes de cosidores que hi han participat, a títol individual i d’altres com a membres de l’Associació Medieval.

El programa també inclou les tradicionals representacions de Els Pastorets, els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 7 de gener.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES