L’orgue Metzler de la Basílica de Poblet i tres organistes internacionals han estat el reclam de més de 750 persones que han passat pel monestir durant la cinquena edició del Festival Internacional d’Orgues de Poblet. El certamen tanca amb un bon balanç després dels concerts de Giulia Ricci, Hanne Kulhmann i Hatsumi Miura, tres propostes que han tingut la música barroca i Johan Sebastian Bach com a eix connector.

Després de cinc entregues, el festival de Poblet ha fidelitzat un públic cada vegada més nombrós, provinent tant de municipis de la Conca de Barberà com de Tarragona i Barcelona. A més a més, com ha explicat el portaveu del festival, Pep Gorgori, en l’edició d’enguany s’ha registrat un augment dels assistents originaris de Lleida.

En declaracions a l’EFMR, Pep Gorgori ha assegurat que el que atrau al públic és una suma de factors, començant per l’entorn paisatgístic i monumental que ofereix el Monestir, passant per la sonoritat d’un orgue tan únic com el de la Basílica de Poblet i, finalment, gràcies als artistes internacionals que apropa el festival.

D’altra banda, Gorgori considera que enguany no s’ha donat un pas qualitatiu en la programació musical, sinó que ha seguit la tendència de les darreres edicions. Un format i unes propostes musicals que, pel portaveu, han de continuar en la mateixa línia de cara a futures edicions perquè és una fórmula ja consolidada.

Els concerts de la cinquena edició del Festival Internacional d’Orgues de Poblet van començar el 4 de novembre amb la italiana Giulia Ricci. El dissabte 18 d’octubre va ser el torn de la danesa Hanne Kulhmann i, finalment, aquest dissabte 25 de novembre la japonesa Hatsumi Miura  ha tancat el festival d’aquest 2017.

ÀUDIO | Entrevista a Pep Gorgori, porteveu del Festival, per valorar la 5a edició