La desena edició de Safrània va arrancar divendres amb el sopar “4 + 5 a taula” i fins diumenge congregarà productors i restauradors del territori a l’antic convent de Sant Francesc.

La mostra gastronòmica ha arrancat passada per aigua en un matí de dissabte més aviat fluix, tot i que a partir de les 12 ha augmentat l’afluència de públic. Com cada any, diversos cuiners de la comarca i de més enllà ofereixen mostres de cuina a l’espai central. Safrània també presenta diversos tallers, com per exemple els de cuina infantil que s’han celebrat aquest dissabte amb Lluc Calls, el participant del concurs televisiu Master Chef Junior, i el jove cuiner montblanquí, Joan Ollé.

Tant dissabte com diumenge al migdia l’associació La Conca 5.1 organitza una vermutada popular acompanyada d’actuacions musicals. El vermut d’aquest dissabte ha arrancat més tard del que estava previst i finalment s’ha celebrat a la Sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc a causa de la pluja. L’acte ha comptat amb l’estrena en acústic del grup espluguí Apalanke. La proposta es repetirà aquest diumenge amb la música de Xavi Nuez i Gemma Humet.

Un dels actes que ha generat més expectativa és el recorregut vitivinícola en forma de tast a càrrec del mediàtic Carles Xuriguera. Les inscripcions per participar-hi es van tancar dijous perquè ja s’havien completat totes les places disponibles.

Diumenge hi haurà un taller infantil de mandonguilles amb la xarcuteria i carnisseria Ca la Cova de Vimbodí.  L’horari de Safrània serà el següent: dissabte d’11 del matí a 3 de la tarda i de 2/4 de 6 a 2/4 de 10; i el diumenge d’11 del matí a 3 de la tarda.

GALERIA D’IMATGES

CONSULTA EL PROGRAMA DE SAFRÀNIA