L’Ajuntament de l’Espluga ha senyalitzat amb rajoles de ceràmica el pas pel municipi del GR 175, el sender que enllaça els tres monestirs cistercencs. El consistori ha aprofitat aquesta acció per reconduir el recorregut de la Ruta del Cister pel centre del municipi.

La senyalització de trams urbans del GR 175 amb rajoles de ceràmica és un projecte del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Aquest setembre l’Espluga s’ha sumat a la iniciativa modificant part del recorregut del sender i per això s’ha senyalitzat el seu pas per alguns dels carrers principals del municipi. Fins ara, el traçat del GR 175 passava per l’avinguda Catalunya i la carretera de Poblet, mentre que ara entra al nucli històric pel carrer de la Font, el carrer Major i el carrer Torres Jordi. El recorregut també enfila el carrer Lluís Carulla per arribar a la rotonda del Casal, punt en què la ruta es dirigeix al Monestir de Poblet passant per la carretera de Poblet.

Més visitants pel nucli històric

Amb el canvi de recorregut s’espera que pugui augmentar el pas de turistes pel centre de la vila, ja que l’any passat el GR 175 el van recórrer més d’11 mil persones, majoritàriament a peu. La proposta ha estat ben rebuda pels grups municipals del consistori espluguí perquè consideren que l’impacte d’aquesta modificació del sender pot ser positiva per l’Espluga gràcies al pas de milers de caminadors i ciclistes.