Les entitats independentistes han convocat per aquest dijous a les 19 h una concentració a la plaça Major de Montblanc en contra de l’empresonament del vicepresident i 7 consellers de la Generalitat, uns membres del govern cessats pel govern espanyol.

La jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat aquesta tarda presó sense fiança pel vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, i 7 consellers de la Generalitat acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Després de la notícia, les entitats independentistes han reforçat el missatge per les convocatòries ja previstes d’aquest vespre per reclamar l’alliberament dels presos polítics davant dels ajuntaments de cada comarca. Els consellers que la jutgessa ha enviat a presó són Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

La concentració unitària a la Conca davant de l’Ajuntament de Montblanc ja havia estat anunciada aquest matí per la Conca per la Independència abans de la decisió de la jutgessa Lamela, llavors per defensar la legitimitat del govern de la Generalitat presidit per Carles Puigdemont.