Un any més les castanyes de Vilanova de Prades han atret centenars de persones en aquest municipi de la Conca que celebra una mostra dedicada a aquest producte local. Enguany, ja se n’ha celebrat la 43a edició de la Festa de la Castanyada que ha comptat amb el mercat de productes de temporada i les actuacions de folklòriques com a principal reclam.

La Festa va començar el dissabte 21 d’octubre amb la inauguració de l’exposició de pintures en homenatge a Àngel García a l’Ermita de Sant Antoni. Tot i això, el gruix principal de la programació va tenir lloc durant la jornada de diumenge, per bé que dissabte se celebrava el sopar de la castanyada. Diumenge el dia va engegar amb l’obertura del 32è Mercat de la Castanya amb la presència d’autoritats locals i territorials, entre aquests el director de Serveis Territorials d’Agricultura, Àngel Xifré.

Més enllà de l’aparador comercial dels productes locals, la Festa de la Castanyada també va comptar amb l’actuació castellera dels Torraires de Montblanc i la ballada dels Gegants Neolítics de l’Espluga de Francolí. En aquest sentit, l’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, ha assegurat a l’EFMR que aquesta proposta de tardor al municipi s’ha consolidat com una Festa Major d’hivern i que “ha anat agafant un caire més folklòric i popular”, deixant enrere el que era només una fira comercial.

L’alcalde ha remarcat que enguany la mostra ha registrat una afluència de públic molt alta i situa que el 80 o 90% dels visitants són de la Conca de Barberà. D’altra banda, Artur Miró ha confessat que la temporada de castanyes d’enguany no és bona perquè la producció és baixa a causa de l’escassetat d’aigua i del fred tardà d’aquest any va malmetre els castanyers.

ÀUDIO: Entrevista a l’alacalde de Vilanova de Prades, Artur Miró