Ja està en marxa el primer club de Tennis Taula de la Conca de Barberà creat a l’Espluga de Francolí aquest estiu. L’entitat esportiva neix de la voluntat d’una vintena de jugadors del municipi i d’altres pobles veïns que des de fa uns anys practiquen aquest esport al complex esportiu del Casalet i que, ja des de la temporada passada, van fer el salt a la competició federada, llavors en nom del Club Tennis Taula de la Selva del Camp.

El nou club, que ja ha començat la competició amb tres equips federats, es presentarà públicament el dissabte 21 d’octubre a les 19 h al Casalet per tal d’explicar el funcionament i objectius de l’entitat.

Aquest nou curs els jugadors, d’edats molt diverses, s’han constituït oficialment sota el nom de Club Tennis Taula de l’Espluga. D’aquesta manera, és el primer club a la comarca dedicat específicament a aquest esport i sorgeix per donar resposta a l’absent oferta competitiva i formativa del tennis taula a la comarca, més enllà de l’esport escolar. El club es crea així amb una clara perspectiva comarcal, però mantenint un estret lligam amb l’Espluga. De fet, els equips competeixen amb el renom d’Els Carquinyolis per tal de promocionar aquest producte local fora del municipi. D’aquesta manera, el club ha reunit les cinc pastisseries de l’Espluga per promoure conjuntament els carquinyolis en les equipacions de l’entitat esportiva.

El nou club aplega més d’una vintena de jugadors, alguns d’aquests que practiquen amistosament l’esport, per bé que el tennis taula espluguí debuta a la competició federada amb 3 equips i un total de 17 jugadors. En qualsevol cas, la temporada passada dos equips ja van competir formant part del CTT Selva del Camp i un d’aquests va quedar-se a les portes de l’ascens de categoria, un repte que volen fer realitat aquesta temporada.

D’altra banda, el CTT L’Espluga de Francolí està treballant en l’oferta formativa del tennis taula per als més joves, i és que també vol convertir-se en una referència a la Conca pel que fa al foment i aprenentatge d’aquest esport.