Aquest diumenge l’Espluga també celebrarà la “Marató per la democràcia” a partir de les 11 del matí a la plaça de la Vila en favor del referèndum de l’1 d’octubre. La jornada, convocada per les entitats independentistes i amb el suport dels grups municipals, comptarà amb una empaperada i l’actuació d’entitats de  cultura popular del municipi.

A partir de la iniciativa d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència molts municipis catalans celebraran aquest diumenge la concentració. L’Espluga se suma a la proposta i ho farà amb la participació de l’Associació de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, el Ball de Bastons de l’Espluga i els gegants de la Germandat de la Santíssima Trinitat de l’Espluga.

La mobilització es convoca en defensa de la democràcia, els drets civils i les institucions catalanes.