Pràcticament la totalitat dels municipis de la Conca de Barberà cediran locals per poder votar al referèndum del proper 1 d’octubre. Així ho ha explicat a Ràdio Montblanc l’alcalde del municipi, Josep Andreu, que ha destacat la unanimitat de tota la comarca.

La decisió es va prendre aquest dimarts després de la reunió del consell d’alcaldes de la Conca. Dels 22 municipis, 21 s’han mostrat favorables a cedir espais per col·locar-hi les urnes. Només un municipi, Conesa, està encara estudiant aquesta opció, com apunta laConcaDiari.cat. El mateix Josep Andreu, de fet, ha assegurat que “en aquest municipi hi ha hagut fa poc canvi d’alcaldia i estan estudiant què faran”.

ÀUDIO: Josep Andreu parla de la unitat de forces favorables al referèndum

De fet, bona part dels Ajuntaments, com el de Montblanc, l’Espluga de Francolí o Vimbodí i Poblet, van signar la setmana passada decrets de suport al referèndum. A la Conca hi ha 12 alcaldes del PDeCAT, 5 d’ERC, 2 de la FIC i 1 del PSC. Aquest darrer, de Vilanova de Prades, també permetrà votar al municipi. Una situació semblant va passar al procés participatiu del 9N, quan es va poder votar a tots els municipis de la Conca de Barberà.

Els alcaldes, citats per la Fiscalia
Josep Andreu és un dels alcaldes que la setmana passada va signar el decret de suport al referèndum i que, per tant, podria rebre la notificació de la Fiscalia de l’Estat per anar a declarar. Andreu, en declaracions a Ràdio Montblanc, ha destacat que “s’està preparant una reunió de l’AMI per consensuar una resposta conjunta”, però ha afegit que “enfrontar-se a 700 alcaldes això ja és com un obrir una causa general, això ja sembla la inquisició, i a més ens citen abans de cometre algun delicte”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc critica l’actitud del govern espanyol