Prop de 150 persones han condemnat aquesta tarda a l’Espluga els atemptats de Barcelona i Cambrils, just una setmana després. L’acte convocat per la comunitat musulmana del municipi ha comptat amb la participació de desenes de persones de la mateixa comunitat i també de població no musulmana que, de forma unitària, han expressat seu el refús al terrorisme.

La concentració ha començat a les set de la tarda amb un minut de silenci. Desenes de persones davant de l’Ajuntament de l’Espluga subjectaven rètols i dues pancartes. «No en el nostre nom», «No ens dividiran», «L’islam no és violència» o «Musulmans de l’Espluga contra el terrorisme», són algunes de les frases que s’han pogut llegir. L’alcalde de l’Espluga, regidors del consistori, membres de la comunitat musulmana de l’Espluga i la Conca, el rector de la parròquia de l’Espluga, representants del col·lectiu La Conca terra d’acollida i persones de diversos sectors de la societat de l’Espluga s’han manifestat conjuntament per condemnar qualsevol acte de violència.

Concentració transversal a l’Espluga una setmana després dels atemptats

«Avui volem dir amb el conjunt de la ciutadania musulmana i no musulmana, amb la veu alta, no al terrorisme, no a la violència i sí a la pau», ha expressat Rachid Boutahri, president de l’associació islàmica de l’Espluga. Boutahri ha llegit un manifest en què d’entrada ha expressat el rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils i el suport a les famílies de les víctimes. «El dolor és comú, tots hem plorat», ha manifestat per, tot seguit, afegir: «Hem de treballar tots i totes junts perquè no torni a passar mai més».

En aquest sentit, el representant de la comunitat musulmana de l’Espluga ha fet crida perquè les institucions treballin conjuntament amb les comunitats musulmanes i entitats religioses, socials i culturals per afrontar el futur i generar dinàmiques d’inclusió social. Boutahri també ha aprofitat els parlaments per agrair la feina feta pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local durant aquests dies.

Sobre les intencions d’Estat Islàmic, Rachid Boutahri ha assegurat que «són ideologies perverses que no tenen justificació ni explicació i que no tenen res a veure amb l’islam». «Estem segurs que Catalunya podrà respondre, com ha fet sempre, davant dels actes de islamofòbia i xenofòbia», ha afegit el president de l’associació islàmica.

ÀUDIO: Lectura del comunicat en condemna dels atemptats de Barcelona i Cambrils