Aquest dissabte el Castell Templer de Barberà de la Conca ha acollit unes 500 persones amb motiu de la segona edició de la Nit 5.1 que ha tingut la dansa de Magda Borrull Companyia i la música de Maria Arnal i Marcel Bagés com a principals reclams. L’acte organitzat per l’associació La Conca 5.1 ha doblat l’assistència respecte l’any passat i es consolida com un punt de trobada anual dels col·laboradors de l’assocació i de la gent del territori.

L’edició d’enguany, la primera amb el nom de Nit 5.1, va apostar pel maridatge dels vins de 14 cellers del territori amb les propostes gastronòmiques de 4 restaurants. D’altra banda, també incloia dues propostes culturals que van atreure centenars persones de la Conca i les comarques veïnes. De fet, com ha confirmat a l’EFMR el responsable de La Conca 5.1, Leandre Romeu, el moment àlgid de la jornada va coincidir amb l’espectacle de dansa contemporània “El jardí dels recors” a càrrec de Magda Borrull Companyia. La proposta de després, el concert de Maria Arnal i Marcel Bagés, també va congregar centenars de persones al castell de Barberà. Alhora, la cita d’aquest dissabte també va ser una oportunitat per al públic de descobrir aquest indret de Barberà de la Conca.

La combinació de vi, gastronomia, dansa i música va atreure un públic familiar i força variat, confirmava Leandre Romeu, qui també ha transmès que el públic va valorar positivament la jornada. Finalment, el representant de La Conca 5.1 ha confirmat que el format d’enguany és el més adient per aquest acte i, per això, les pròximes edicions seguiran aquesta línia.

Aposta pel territori i els productes locals

Durant la vetllada, els assistents van poder tastar els productes elaborats pels cellers Abadia de Poblet, Cara Nord, Bàrbara Forès, Carles Andreu, Celler de Capçanes, Celler Domenys, Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, Gerida Viticultors, Jordi Llorens, Mas Foraster, Pla de la Masó, Vega Aixalà, Vermuts Miró i VidBertus. D’altra banda, també van participar a la Nit 5.1 quatre restaurats del territori: Cal Maginet (Vilaverd), El Cigró d’or (Vilafranca del Penedès), Portal Dinou (Barberà de la Conca) i Sant Francesc Restaurant (Montblanc). Els restauradors van oferir diversos plats i tapes representatives de la cuina amb els productes de proximitat.

ENTREVISTA a Leandre Romeu en l’últim bloc de l’Informatiu Diari del dilluns 24 de juliol