Més de 120 joves van participar en les ponències i debats organitzats per la branca de Caravel·les i Pioners de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell al Jardí dels Francolins. Sota el títol “Si  em permeteu l’expressió”, el projecte d’aquesta branca de l’agrupament va celebrar debats i ponències entorn del feminisme i el patriarcat, d’una banda, i sobre les persones refugiades, de l’altra.

ÀUDIO: Julia Moyà, membre de la branca de l’agrupament, valora l’acceptació de l’acte

L’activitat es va desenvolupar en el marc de la Setmana de la Joventut i va començar a les 18 h. La primera  proposta va anar a càrrec de Clau de Llunes, un col·lectiu heterogeni que es planteja el paper de les dones a la societat. En aquest cas, el debat va girar entorn el feminisme i la societat patriarcal.

El segon bloc de la jornada va estar dedicat a les persones refugiades i, per això, es va celebrar el col·loqui “La veu de la Mediterrània” amb la participació de Nour Salameh, doctorada siriana a la URV; Lina Haafez, voluntària de la Creu Roja a Síria del 2006 al 2008, i Marta Civit, membre de la Conca Terra d’acollida. També va participar en l’activitat l’Helena Molina i l’Alba Pascual que van apropar el projecte “Sota el mateix cel” donant veu a actuals refugiats ubicats a Grècia mitjançant audiovisuals.

La iniciativa de la branca de Pics i Caravel·les sorgeix per ocupar l’absència d’un espai crític al territori on els joves puguin debatre sobre problemàtiques socials de l’actualitat.

ÀUDIO: Julia Moyà exposa els motius pels quals van impulsar “Si em permeteu l’expressió”