La Conca de Barberà ja disposa d’un servei de telecomunicacions d’alta velocitat gràcies a un projecte de radiofreqüencia que ha impulsat el Consell Comarcal amb la col·laboració dels Ajuntaments de la comarca i l’execució de l’empresa Aspwifi S.L.

Aquesta passada setmana es va instal·lar un dels repetidors a l’Espluga, concretament a la zona dels dipòsits de Sant Miquel, i permetrà el desplegament d’aquesta xarxa d’alta velocitat a l’Espluga i a l’entorn més proper. De fet, les antenes s’han instal·lat a Conesa i a Miramar i amb aquesta primera fase aquest servei també ha arribat a Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, Forès, Montblanc, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. El servei arribarà a la resta de municipis de la comarca amb una segona fase que es desenvoluparà abans del 2018. El projecte té un cost total d’uns 20.000 € que assumeix el Consell Comarcal.

Aquesta iniciativa respon a la lentitud de l’arribada de la fibra òptica a la Conca per part de les grans companyies del sector. Mitjançant l’ús de la banda ampla per radiofreqüència, la nova oferta millorarà el servei de telefonia i la connexió d’internet. L’operadora Aspwifi ofereix solucions de connectivitat de banda ampla a l’entorn rural amb prestacions similars a la fibra òptica.