Més enllà de l’arribada de la Flama del Canigó i els actes tradicionals de la revetlla, els infants seran enguany els protagonistes de la tarda amb les activitats que se celebraran a la Plaça Montserrat Canals.

Sota el títol “Crema la tarda”, a partir de dos quarts de 8 de la tarda, l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell organitzarà propostes lúdiques per als infants. Els més petits, però també els joves, podran participar en els tallers dedicats a la festivitat de Sant Joan, però l’entitat també oferirà jocs propis de l’escoltisme per difondre la pròpia activitat de l’agrupament. Les activitats seran gratuïtes i tothom hi podrà participar.

Activitats de l’AEiG l’Estornell de final de temporada del 2016 (Foto: Gerard Bosch)

Els actes tradicionals de la tarda de la revetlla de Sant Joan a l’Espluga seguiran la línia dels altres anys. La Flama del Canigó arribarà a la Font Baixa a dos quarts de 7 de la tarda, mentre que l’encesa del peveter i els parlaments tindran lloc a les 7 a la Plaça Montserrat Canals.

Els parlaments amb motiu de l’encesa del peveter (Foto: Ajuntament de l’Espluga)

Entitats de l’Espluga sumen esforços per celebrar la revetlla

L’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell no és l’única entitat que, a més dels Diables de l’Espluga, s’implica en la celebració de la revetlla de Sant Joan. De fet, enguany la llista d’entitats que hi col·laboren és llarga. El Club Atlètic Espluguí, el Ball de Bastons de l’Espluga, la Colla de Gegants, Nans i Grallers de l’Espluga; l’Espluga de Francolí per la independència, Òmnium Cultural, Tratea i Teatre i l’Associació de Teatre Telotistes col·laboren en alguna de les activitats que se celebraran aquest divendres a l’Espluga.