Una aplicació mòbil desenvolupada per alumnes del cicle d’informàtica de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga ha participat aquest cap de setmana a la fase final de totes les categories del programa mSchools a Barcelona, un certamen que reconeix i premia la tasca que realitzen els millors alumnes i docents de tot Catalunya.

Els alumnes de l’institut de l’Espluga participaven a la categoria d’Apps for Education amb l’aplicació “Memoriandum” formada per quatre mini-jocs que tenen per objectiu que l’usuari exerciti la memòria. Els desenvolupadors del projecte són Ardrian Dumitrica, Ivan Guerrero, Adrián Jurado, Gustavo Martín i Miguel Angel Salazar, alumnes de primer curs del cicle d’informàtica.

A més del desenvolupament del disseny de l’aplicació i del prototip, els alumnes també han creat un pla d’empresa en què s’estudia la viabilitat econòmica del projecte. A la fase final del certamen, els joves van haver de preparar un estand per defensar el producte elaborat davant dels jutges. D’altra banda, dos dels alumnes van fer una presentació oral en anglès davant d’un tribunal internacional per explicar el projecte. Tot i aconseguir l’accés a la fase final, els de l’Espluga no van aconseguir endur-se cap dels premis.

El certamen mSchools és una iniciativa de mEducation que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.