Presentació del llibre ‘La vida als masos i altres disseminats de la Conca de Barberà’

201808juny19:0020:00Presentació del llibre ‘La vida als masos i altres disseminats de la Conca de Barberà’MONTBLANC

Detalls de l'Acte

Divendres, 8 de juny, es presenta el llibre La vida als masos i altres disseminats de la Conca de Barberà de Manel Martínez. L’acte se celebrarà a les 19 hores a la Sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda (Sant Francesc) de Montblanc. La presentació anirà a càrrec de Christian Pomares i Manel Martínez, autor del llibre.

El llibre consta de dues parts. La primera és un recull de fins a 298 hàbitats documentats com a espais habitats dins del període de 100 anys (1860 – 1960). La major part d’aquests hàbitats són masos (131), però també hi ha els molins, les cases dels llogarets de la Barceloneta, la Bartra, els Cogullons, el Pinetell, Prenafeta i Rojalons, les casetes i estacions del ferrocarril, les ermites, les cases dels peons caminers, els hostals, els establiments turístics, les indústries, els corrals i les cases forestals.

L’àmbit geogràfic de l’estudi és la Conca històrica amb els municipis de Barberà de la Conca, Blancafort, l’Espluga de Francolí, Forès, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral, Solivella, Vallclara, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. A aquests dotze municipis cal afegir els de Montbrió de la Marca i Rojals, que foren municipis propis durant bona part del període establert. La segona part del llibre tracta sobre la vida als masos i en altres disseminats a partir de diferents entrevistes realitzades a persones que van habitar en alguns d’aquells hàbitats. També hi ha alguns exemples de famílies de propietaris i masovers.

A l’acte de presentació hi haurà una exposició de fotografies sobre alguns dels masos, molins i llogarets que recull el llibre. En acabar se servirà als assistents una copa de cava gentilesa del celler Mas de la Sabatera.

Més

Hora

(Divendres) 19:00 - 20:00(GMT+00:00)

Ubicació

Centre Cultural Anselm Turmeda

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí