Liceu a la Fresca

201816juny22:0023:55Liceu a la FrescaL'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Detalls de l'Acte

El proper dissabte 16 de juny a les 10 de la nit, el programa «Liceu a la fresca» arribarà per quarta vegada al Jardí dels Francolins  de l’Espluga de Francolí.
D’aquesta manera el Teatre del Liceu, continua amb la seva aposta d’estendre la seva tasca pel territori amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a nous públics. Coincidint amb les darreres funcions d’aquesta òpera al Liceu l’espectacle es projectarà a diferents emplaçaments d’arreu del món, mitjançant grans pantalles. La durada és de 3 hores aproximadament, amb dos entreactes.
 
Manon Lescaut de Giacomo Puccini
Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme. Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet.
Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux. Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama.

Més

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí