Jornada sobre astronomia i contaminació lumínica al Museu de la Vida Rural

201915juny19:3023:30Jornada sobre astronomia i contaminació lumínica al Museu de la Vida Rural

Detalls de l'Acte

Dissabte 15 de juny, el Museu de la Vida Rural i Astroprades organitzen una jornada sobre astronomia. La jornada, que començarà a dos quarts de 8 del vespre i acabarà a les 11 de la nit, comptarà amb una taula rodona, amb la presentació del II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant i del IV Concurs de fotografia del Montsant i amb un taller d’observació astronòmica amb telescopis instal·lats a la coberta enjardinada de la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural.

Durant les darreres dècades, la progressió de les zones il·luminades artificialment, no només en entorns urbans sinó també ja en zones rurals, ha anat afectant la qualitat de la foscor nocturna fins al fet de resultar un seriós problema de contaminació que no només afecta a nivell d’observació astronòmica, sinó que repercuteix negativament en els ecosistemes, l’orientació de la fauna i fins i tot en els ritmes vitals de les persones. Per analitzar aquesta realitat el Museu de la Vida Rural i Astroprades organitzen una jornada de debat i d’observació astronòmica entorn de la contaminació lumínica i del concepte “cel fosc”.

La jornada comptarà amb tres actes:

A les 19.30 h, començarà la taula rodona: «El cel fosc: contaminació lumínica i observació astronòmica», que comptarà amb la participació de Joan Anton Català, divulgador científic i màster en astrofísica, Sergi Paricio, cap de Servei de Prevenció de la contaminació lumínica de la Generalitat de Catalunya, Joan Pons, ambientòleg especialista en dret ambiental, David Iturria, director del Parc Natural de la Serra del Montsant, Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, Eulàlia Bosch, professora de filosofia, creadora de programes que connecten les arts i l’educació, i Aleix Roig, impulsor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, membre d’Astroprades i divulgador científic. L’activitat és oberta a tots els públics i gratuïta.

A les 20.45 h, sota el títol “Imatges nocturnes de les Muntanyes de Prades i el Montsant”, es presentarà el II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant i IV Concurs de fotografia del Montsant, amb la projecció d’imatges nocturnes entre les quals les imatges finalistes i guanyadores del concurs del 2018. Al finalitzar hi haurà un petit refrigeri. L’activitat és oberta a tots els públics i gratuïta.

Des de les 21.30 i fins les 23 h, es realitzarà el taller d’observació amb telescopis «La Lluna, la companya desconeguda, i Júpiter, el rei del Sistema Solar» a càrrec d’Astroprades, a la coberta enjardinada de la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural. L’activitat requereix inscripció prèvia i es pot realitzar al telèfon 977 87 05 76 o a info@museuvidarural.cat. Les places són limitades.

Més

Hora

(Dissabte) 19:30 - 23:30(GMT+00:00)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí