La cinquena edició del Festival de  l’Economia Social i Solidària Rural de Catalunya (FESSrural) se celebrarà el proper  dissabte 13 de juliol a Vallfogona de Riucorb. Enguany comptarà amb el tradicional mercat de projectes  ecosocials i amb un programa ple d’activitats culturals i familiars, format per debats  i xerrades, tallers, espectacles i concerts.  

Aquesta 5a edició arriba amb un canvi important en el seu plantejament com a  conseqüència de les altes temperatures dels darrers anys provocades pel canvi  climàtic. Per primera vegada se celebrarà a la tarda-vespre, evitant les hores més  fortes de calor.

Sota el lema “La vida que es defensa”, aquesta edició se centra en la lluita contra els  macroprojectes que amenacen el territori i les formes de vida locals. Els dos fòrums de debat principals del FESSrural giraran entorn aquesta temàtica. 

Aquesta 5a edició està organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya  (XES), l’Associació Vall del Corb, cooperatives i entitats de l’ESS del Camp de  Tarragona i Ponent, les xarxes locals de la XES (XES Garrotxa, XES Ripollès, XES Empordà,  XES Alt Pirineu i Aran i XES Vegueria Penedès), i els ateneus cooperatius Coopcamp – Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i Ponent Coopera – Ateneu Cooperatiu de  la vegueria de Ponent.