Barberà de la Conca, de forma conjunta amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, està ultimant els detalls per iniciar una prova pilot perquè la ciutadania pagui més o menys en la factura de la brossa despenent del seu consum i les seves bones praxis. Durant la primera setmana d’abril es vol posar en marxa el servei, abans, però s’han organitzat xerrades el 22 i 23 de març per explicar el nou sistema a la ciutadania.

La idea principal és donar un tracte favorable a les llars que gestionin els residus correctament i s’ha establert uns límits com un cost fix per habitatge de 131,5 € i el qual constarà de 12 bosses vermelles per la recollida de rebuig que es podran recollir els dies 25,26 i 27 en punts informatius creats per l’ocasió. Si algun habitatge vol més bosses, les pot adquirir a l’ajuntament al preu de 2 €/bossa. Les bosses incorrectes no seran recollides.

La quota variable es determinarà amb el registre d’aportacions de la Fracció Orgànica dels Residus Municipals (FORM) mitjançant lectures electròniques dels xips instal·lats als cubells de fracció orgànica de 25 litres. En aquest sentit, cal remarcar que la prova també es farà a municipis amb contenidors intel·ligents com són Forès i Senan.

També es tindrà en compte als usuaris de bolquers, als quals se’ls facilitaran adhesius identificatius i es considerarà positivament aquells habitatges que facin compostatge casolà i ho acreditin a l’Ajuntament.