Quim Torra revisita la llegenda de Sant Jordi en el seu nou títol Sant Jordi, heroi i patró de Catalunya. El de Sant Jordi, la princesa i el drac és un relat més que conegut, que es bat entre el text clàssic de la llegenda i aquell que impera en l’imaginari col·lectiu. Per això Torra opta per endinsar-se en el mite del cavaller, heroi i guerrer, i fer-lo transitar per la història de Catalunya.

En el seu relat, Torra s’acull a tota la simbologia inspirada en Sant Jordi, que impregna molts racons de Catalunya i que fa valer aquesta figura com a mite fundacional de la nació. De fet, qui va presidir el Govern català entre el maig de 2018 i el setembre 2020, recorda el seu pas pel Palau de la Generalitat com a escenari paradigmàtic.

Setmana Medieval del 2013

Editat per Cossetània, a l’exemplar també hi regna la fotografia. Són les instantànies amb què Òscar Ròdbag va capturar la llegenda durant la Setmana Medieval de Montblanc del 2013. Una producció on intervenen els retocs digitals per afegir-hi elements com ara el drac o els habitatges medievals.