El passat divendres un estudi d’Ecologistes en Acció va posar en avís que diversos municipis de l’estat espanyol havien registrat un alt nivell de nitrats en analítiques de l’aigua realitzades entre 2020 i 2022. Entre els afectats es troben els pobles de Pira, Forès i Savallà del Comtat.

Des de Pira s’ha volgut desmentir immediatament la informació assegurant que el municipi no ha registrat en cap moment nivells superior als 50 mg/l permesos per la legislació sanitària i que els valors de les darreres analítiques no supera els 35mg/l.

ÀUDIO: La regidora de Medi Ambient de Pira, Mireia Bonastre, desmenteix el comunicat

El municipi denuncia que aquest tipus d’estudis sense contrastar espanten la població i ha emès un comunicat conjunt amb l’empresa Agbar, encarregada del control de l’aigua al municipi, per desmentir el fet i assegurar que es fan analítiques constant i que les xifres no coincideixen amb les denunciades per Ecologistes en Acció.

ÀUDIO: Mireia Bonastre assegura que aquests comunicats afecten la població

Des de Forès si confirmen que hi ha hagut temporades on el municipi ha pogut superar els límits de nitrats i la població es troba avisada des de fa anys que l’aigua dels seus aqüífers no és recomanada pel consum de boca.