Ramon Mirabet, Manu Guix i Meritxell Neddermann seran els caps de cartell del festival Àuria, que arriba a Montblanc els dies 7, 8 i 9 de juny. 

És una nova proposta musical creada pels músics Adrià Mort, Anna d’Ivori i Xavier Iborra. El festival portarà a Montblanc autors musicals catalans. Alguns tenen ja una carrera molt consolidada, mentre que altres artistes estan treballant per donar a conèixer el seu projecte musical. A més, molts d’ells presenten enguany nou disc. A banda dels caps de cartell, actuaran Anna d’Ivori, Jordi Ninus, Mireia Espelt o Àlex Pérez, entre d’altres. 

ÀUDIO: L’impulsor del festival, Adirà Mort, explica la proposta

El festival, que rep el suport de l’Ajuntament de Montblanc, és una iniciativa privada de tres músics del Camp de Tarragona. El festival vol atraure el públic familiar, i a banda dels concerts en directe, també hi haurà espectacles infantils i activitats pels més petits. L’Ajuntament no ha pogut fer-hi una aportació econòmica però sí logística i de material. El regidor de cultura i festes, Ramon de Domingo, també ha participat en la presentació.

ÀUDIO: El regidor de cultura i festes de Montblanc, Ramon Domingo, confirma que no s’ha pogut fer una aportació econòmica

De fet, es fa el mateix cap de setmana que Brickània, el festival de Lego que organitza l’Oficina de Turisme de Montblanc. Els organitzadors han anunciat que hi haurà sinergies entre els dos festivals. 

ÀUDIO: L’impulsor del festival, Xavier Iborra, assegura que hi haurà sinergies amb Brickània

Hi haurà entrades d’un sol dia o abonaments amb descomptes per als clients de les botigues de Montblanc. El lloc del festival serà l’aparcament de la muralla Santa Tecla de Montblanc.