La Sala polivalent de l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí s’ha convertit en sala d’exposicions per commemorar els 200 anys de l’escola Vedruna. Concretament, s’han programat 37 exposicions al llarg de Catalunya, inclosa l’Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt.

En el cas de l’Espluga la inauguració va ser aquest passat divendres i l’exposició es podrà visitar fins al 31 de març. En el cas de Santa Coloma de Queralt el projecte es troba exposat a la Sala Gran del Castell dels Comptes fins al 17 de març i la inauguració serà aquest diumenge 10 de març.

Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Vedruna Catalunya Educació en el marc dels actes de celebració dels propers 200 anys de la congregació de les Carmelites de la Caritat Vedruna. Cada exposició inclou una part comuna, que recull l’origen i la trajectòria de la congregació, i una part amb la història i la vida de cada escola.

Així, el visitant podrà descobrir la tasca de les germanes al servei de l’educació, de la salut i de l’atenció a les persones més desvalgudes. Una història que neix amb Joaquima de Vedruna el 26 de febrer de 1826 a la ciutat de Vic. La seva és la primera institució nascuda a Catalunya adreçada a l’educació de la dona. Avui la congregació Vedruna, estesa a 25 països del món, continua treballant per atendre les tres grans potes del què anomenem estat del benestar: l’educació, la salut i l’atenció social.