El president del govern de Catalunya, Pere Aragonès, ha visitat aquesta tarda l’Espluga de Francolí per donar per iniciades les obres que han de fer arribar l’aigua de l’Ebre al municipi a través del ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). El president ha explicat que aquest projecte arriba tard, però és imprescindible per la situació extrema de sequera que assola el territori. S’espera que el projecte estigui finalitzat en un període de sis mesos.

ÀUDIO: El president del Govern, Pere Aragonès, assegura que les obres són imprescindibles per la situació actual de sequera

Actualment, han arrancat les obres al dipòsit de Montblanc d’on sortirà una canonada de 4,5 quilòmetres fins al dipòsit de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí. El ramal serà subvencionat per l’Agència Catalana de l’Aigua que aportarà 1,2 milions d’euros i la Diputació de Tarragona, que es farà càrrec dels 500.000 euros restants.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, fa un repàs històric del procés per fer arribar l’aigua del CAT a l’Espluga

Un cop completada la connexió, de la mà de l’empresa GICSA, l’Ajuntament de l’Espluga i el Consorci d’Aigües de Tarragona estudiaran la necessitat d’augmentar la capacitat contractada actualment pel consistori, ja que amb la despesa actual se superaria aquest topall fixat fa 20 anys, quan es va iniciar el projecte entre ambdues entitats.

ÀUDIO: El president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet, explica que aquest acord es farà un cop completades les obres

El president es reuneix amb els pagesos

Un cop acabada la visita oficial, el president s’ha reunit durant una hora amb un grup de pagesos que es manifestava davant de l’Oficina de Turisme i que aquests matí havia demanat una reunió amb el president. Aragonès i els representants de la pagesia han compartit una trobada cordial durant la qual el president ha explicat els acords recents i les últimes reunions, mentre que els pagesos han exposat les seves problemàtiques.

Durant la visita, el president del govern ha firmat en el llibre de visites de l’Espluga de Francolí, ha visitat les obres de la urbanització Carreras i s’ha desplaçat fins al balcó de Sant Miquel per conèixer el punt de connexió d’aquest ramal.

Pere Aragonès es pronuncia sobre l’última decisió del Tribunal Suprem

El president Pere Aragonès ha aprofitat l’acte per denunciar la decisió del Tribunal Suprem d’obrir una causa penal per terrorisme contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg, titllant-la d’arbitrària i política.

ÀUDIO: Pere Aragonès es posiciona en contra de la decisió del Tribunal Suprem