Darrer dia del judici de la presumpta agressió sexual continuada per part de l’exgerent del Patronat de Turisme de l’Espluga de Francolí a una treballadora.

El cas ha quedat vist per sentència després de la declaració de l’acusat, que només ha respost les preguntes de la fiscalia i la defensa, negant-se a fer el mateix amb l’acusació particular.

La declaració de l’acusat

L’home nega l’agressió sexual, així com les al·legacions de maltractament laboral de la denunciant. També considera que la dona va denunciar-lo falsament arran de diverses situacions de frustració al lloc de feina relacionades amb la seva discapacitat visual, així com altres en l’àmbit personal.

Per últim, defensa que estranyament es quedaven els dos sols a l’oficina, fet que diversos testimonis han contradit al llarg del judici.

Els darrers pèrits i testimonis

La jornada també ha comptat amb el testimoni de l’exdona de l’acusat, que l’ha presentat com una persona no violenta.

D’altra banda, també s’han exposat les conclusions del peritatge psicològic. Les expertes que han tingut contacte amb la denunciant han descartat que s’inventés els fets a jutjar per la tensió emocional i física que li provocava parlar dels presumptes episodis de violacions.

Uns episodis que, segons l’acusació, s’haurien donat continuadament des del gener fins al juny del 2016, si bé els tocaments haurien començat abans.

Un quadre d’estrès posttraumàtic que la defensa ha volgut desmentir emparant-se en l’aparent normalitat de la vida de la denunciant després dels presumptes fets.

Fiscalia i acusació rebaixen pretensions

Després de tres dies de judici la Fiscalia i l’acusació particular han rebaixat la petició de pena de 18 anys de presó a 15 anys per dilacions indegudes en el procés, que va arrencar fa gairebé vuit anys.

D’altra banda, mantenen els 8 vuit anys més de llibertat vigilada i els 50.000 euros d’indemnització.