Va ser el juliol del 2016 quan, nou mesos després de començar a treballar amb l’acusat, la víctima va relatar al seu entrenador esportiu primer i al psicòleg de l’ONCE que l’atenia des de feia anys després, els abusos sexuals als quals, deia, la sotmetia el seu superior. Un cop escoltada la seva versió, tots dos la van animar a denunciar els fets poc després.

Els dos principals testimonis d’aquest segon dia de judici han constatat la degradació de l’estat psicològic al llarg dels mesos que va estar treballant a l’oficina de turisme de l’Espluga. Primer manifestant un assetjament laboral per part del llavors gerent d’aquesta.

Uns fets que, segons el relat de la víctima, haurien derivat al llarg dels mesos en agressions sexuals continuades al mateix lloc de treball, i que, segons els testimonis, no hauria revelat abans per por a no ser creguda. Entre aquests, el psicòleg de l’ONCE, que feia anys que la tractava, ha manifestat que el seu estat concordava amb els fets que estava explicant.

Es dona la circumstància que, a més d’entrenador de la víctima, Jordi Miró era en aquell moment el portaveu del grup de SOM Espluga a l’oposició, que va presentar una moció al plenari per a demanar la suspensió de l’exgerent un cop aquest ja havia estat detingut i posat en llibertat. Per aquella petició, també ha comparegut aquest dimecres l’actual alcalde Josep Maria Vidal i en aquell moment portaveu adjunt del grup.

L’AJUNTAMENT NO HAURÀ D’INDEMNITZAR 

L’Ajuntament finalment no haurà d’indemnitzar la víctima en cas de condemna com a responsable civil subsidiari. Així ho reclamaven tant la Fiscalia com l’acusació particular, però un error de comunicació al consistori d’aquesta circumstància ha fet que no s’hagi pogut personar en el procés.

La resta de testimonis han estat principalment treballadores de l’oficina de turisme. Dues d’elles, les que treballaven més habitualment amb víctima i acusat, han afirmat no haver vist ni conegut res sobre els fets. Tot i això, una tercera sí que ha declarat que la víctima li havia confessat els maltractaments laborals als quals, deia, la sotmetia el seu cap.

El judici continuarà el dia 26 de febrer amb la declaració de la resta de testimonis i de l’acusat, que ho farà en darrera instància.