La bandera espanyola tornarà a lluir al balcó de l’Ajuntament de Montblanc. El govern d’Oriol Pallissó ha decidit acatar la sentència del contenciós administratiu número 1 de Tarragona que els obliga a col·locar la bandera al balcó abans del 15 de febrer. 

Ha estat arran una nova denúncia d’Impulso Ciuadano, en constatar que no hi havia la bandera espanyola penjada. De fet, l’actual govern va retirar les que s’havien col·locat l’abril de l’any passat a la teulada de l’Ajuntament perquè estaven danyant l’estructura de l’edifici.

No penjar la bandera, segons la sentència, suposaria un delicte de desobediència que acabaria amb la inhabilitació de l’alcalde. Pallissó assegura que és hora de deixar de banda els simbolismes i treballar per la independència més enllà de les banderes. L’Ajuntament ja ha preparat els màstils al balcó de l’Ajuntament per penjar la bandera de Montblanc, la catalana i l’espanyola. 

El setembre del 2022, una sentència ja va obligar l’Ajuntament a col·locar la bandera espanyola. L’anterior govern les va col·locar a la teulada de l’edifici de l’Ajuntament, però no va ser suficient, ja que una nova sentència de l’abril de l’any passat els demanava recol·locar-la al balcó. Ara l’actual govern acatarà per evitar la inhabilitació.