L’Ajuntament de Montblanc no paga el servei de recollida de brossa al Consell Comarcal des del passat mes d’abril. Les factures impagades a aquest ens s’han inclòs dins un reconeixement de crèdit de 918.000 euros que imputa factures pendents a proveïdors de l’any 2023, especialment dels dos últims mesos, i que s’inclouran a l’exercici 2024. El govern assegura que es pagaran quan hi hagi disponibilitat econòmica. Insinua que l’anterior alcalde va deixar la caixa buida mentre aquest es defensa negant-ho i culpant l’actual govern de la situació.

Des de Montblanc Progressa s’adverteix que deixar de pagar no és la solució i critica la decisió de l’actual govern de renunciar a una pòlissa de crèdit que havia de servir per costejar aquestes despeses. Des del govern s’assegura que s’estudiarà quina és la millor solució.

Tot i el desacord evident sobre la política econòmica, el punt d’urgència entrat en aquest ple del mes de gener es va aprovar per unanimitat. Des de l’oposició s’entén que el reconeixement permet garantir el pagament de les factures durant aquest exercici.