El Carnaval mantindrà tots els actes habituals d’aquestes festes però ho farà amb diversos canvis i ajustos per adaptar-se a un nou pressupost més reduït que anys anteriors. La Comissió de Carnaval compta amb la subvenció habitual de l’Ajuntament, 5.000 euros, però enguany no s’ha sumat la participació econòmica del petit comerç tot i que es mantenen els principals espònsors d’anys anteriors que permetran donar els premis a les comparses guanyadores.

Gran part del pressupost s’haurà d’utilitzar enguany pel lloguer i neteja de sanitaris mòbils, ja que la normativa prohibeix l’ús dels lavabos de la Sínia. Per aquest motiu s’ha hagut de retallar en l’habitual pressupost que ascendia fins a 13.000 euros. Enguany no hi haurà animació per l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, no es donarà un pernil a les comparses participants, l’escudella tindrà un preu d’un euro per plat i s’ha reduït la cartelleria i publicitat d’anys anteriors.

ÀUDIO: La membre de la Comissió de Carnaval, Erika Soriano, detalla alguns dels canvis d’enguany

A més, la Rua de les Mil Disfresses patirà petits canvis de ruta per ampliar el recorregut i evitar els taps d’edicions anteriors. Pel mateix motiu s’ha suspès la volta de lluïment a la plaça 1 d’Octubre. Enguany tampoc es repetirà el concurs de decoració de façanes i balcons que es va incentivar el 2023.

Tot i aquests canvis el Carnaval de l’Espluga manté una estructura similar a anys anteriors amb l’arribada del Rei Carnestoltes dijous a la tarda, la visita a les escoles divendres, la Rua de les Mil Disfresses dissabte, seguit del sopar i el concurs de disfresses i diumenge serà el torn del Carnaval Infantil. Els actes clouran dimarts amb l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes amb música i escudella per tothom.

Consulta aquí el programa complet de Carnaval.