La Generalitat de Catalunya, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut amb el Premi Prestigia 2023 l’Ajuntament de Montblanc, per la seva trajectòria de 20 anys en la promoció i difusió de la ceràmica artística, a través del festival internacional Terrània, que ha esdevingut un referent al país.

També s’ha concedit el Premi Restaura al mestre artesà Aleix Alvarez Vall del Taller Avall, situat a Reus, per la seva tasca de conservació i restauració del patrimoni de la cultura popular del país, especialment pel que fa a la imatgeria festiva i religiosa. D’altra banda, també enguany ha reconegut amb el Premi Nacional d’Artesania 2023 la tasca de formació, recerca i innovació en la fabricació de paper artesà, i la trajectòria al capdavant del Museu Molí Paperer de Capellades de la mestra artesana paperera Victòria Rabal Merola. Així mateix, ha concedit el Premi al Talent Jove a la dissenyadora Sílvia Conde Tragant; i el Premi Emprèn al torner Jordi Pladevall Arxé de La Torneria.

El lliurament dels guardons es farà el dilluns 19 de febrer a les 17.00 hores, en un acte, al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.