Front comú dels alcaldes de Tarragona i Lleida en terme de promoció econòmica i en infraestructures compartides com l’A-27. El paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, va fer una visita institucional aquesta setmana a l’Ajuntament de Tarragona on va ser rebut pel seu alcalde, Rubén Viñuales. Els dos alcaldes van posar de manifest la importància de l’eix Lleida-Tarragona per a la intermodalitat i que, alhora, potenciï els sectors estratègics del territori, la promoció econòmica, l’agroindústria i el turisme.

Van demanar també que es prioritzi l’enllaç de l’A-27 amb l’AP-2 a Montblanc. És la connexió que està pendent després de la inauguració del túnel del Coll de Lilla. El projecte ja està redactat i ara falta la licitació de l’obra. Segons es va anunciar, les obres podrien començar d’aquí a un any aproximadament i la seva execució duraria un any i mig més. 

L’actual N-240 entre Tarragona i Montblanc constitueix un dels principals eixos viaris de connexió entre Tarragona i la zona nord-occidental de Catalunya i, per tant, un dels corredors utilitzats pel trànsit procedent de l’eix Madrid-Saragossa-Lleida amb destinació Tarragona.