El pacte de govern a l’Ajuntament de Montblanc protagonitza el cartell satíric d’aquesta edició del Carnaval. A la imatge, s’hi il·lustra amb una caricatura l’alcalde, Oriol Pallissó, i els seus socis Marc Vinya i Ramon de Domingo, que representen tres tenors estrenant la seva òpera prima. Montblanc preveu una gran participació tant a la rua de disfresses del dissabte 10 de febrer com al sopar i festa posteriors.

Els actes arrencaran el dijous 8 de febrer amb la inauguració de l’exposició de cartells satírics de Carnaval de Montblanc dels darrers 25 anys, que han estat creats pel dissenyador montblanquí Xavier Iborra. Es podrà veure fins al dia 13 a la sala Santfeliu. L’endemà divendres és el torn del Carnaval a les escoles de Montblanc.

El dissabte 10 de febrer es viurà el gruix d’actes. Al matí, a les 11, tindrà lloc el Carnaval Infantil a la plaça de Sant Francesc. Es farà la rebuda de Sa Majestat Carnestoltes XLVI i la Concubina, amb l’acompanyament de la xaranga ‘Sense nom’. En acabar, a la plaça es farà la popular xeringa montblanquina que enguany es farà amb aigua reciclada i en menor quantitat, donades les restriccions per la sequera.

La gran rua de Carnaval començarà a les 6 de la tarda.  En acabar la rua, tindrà lloc el sopar popular de Carnaval al pavelló del Casal Montblanquí i festa amb el grup de versions ‘Ruc’n’roll’ i el Dj. Juan Domínguez. Durant la festa s’entregaran els tres primers premis de les comparses de la rua. Els actes s’acabaran el dimarts 13 de febrer amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes.