Dissabte a les 9 del matí començava la programació especial i acabava diumenge a les 9 del vespre amb una estrena. L’Espluga FM Ràdio ha aprofitat l’aparador de la Fira de Sant Vicenç per mostrar tres cares: un passat reeixit, un present dinàmic i un futur prometedor. El desplegament tècnic i humà ha possibilitat fins a 12 hores de ràdio en directe des dels estudis mòbils ubicats a la plaça de l’Església.

Quatre informatius, quatre etapes

Aquest 2024 el més especial han estat els informatius. Aquest cap de setmana no els ha presentat l’equip habitual, sinó que ho han fet persones que feia anys que no feien ràdio, però que, en anteriors etapes, van posar veu a les notícies de l’Espluga i la Conca de Barberà. En el marc de la iniciativa Records dels 40, l’Espluga Audiovisual ha volgut recuperar quatre etapes d’informatius amb les seves respectives sintonies i amb algunes de les seves veus. La commemoració dels 40 anys de l’Espluga FM Ràdio també va aflorar, per exemple, en una edició especial del Passeig Musical amb diverses persones que van formar part de la primera generació de col·laboradors de l’emissora.

La programació especial des del carrer també va apropar alguns dels habituals de la graella. I, en aquest sentit, l’aposta va ser pels més joves de la casa. Les viatgeres del temps, el Let’s Bop o el Migdia van ser alguns dels continguts fets per joves que van sonar en antena des del recinte firal, amenitzant així l’esdeveniment.

Més enllà dels 40 anys de la ràdio, també es va commemorar un altre aniversari, el del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet que també compleix quatre dècades d’existència. Va ser en un programa especial del Territori Rural presentat per la periodista Patricia Valencia i amb la participació de la directora del PNIN, Ester Trullols; Joan Cartanyà, de la cooperativa Reboll, i el naturalista Manel Martínez.

La programació des del carrer, que ja es pot recuperar al web, va gaudir d’una excel·lent qualitat de so gràcies al muntatge tècnic i la coordinació de Marc Roca, Àlex Camón, Josep Morató i Gerard Bosch. Tot plegat, torna a presentar l’Espluga FM Ràdio com una de les emissores locals referents al país pel seu equip plural i divers o la varietat i qualitat dels continguts.

L’Esfèrica, un nou programa a l’EFMR

El cap de setmana acabava de la millor manera, ja que l’Espluga Audiovisual va aprofitar la cita per estrenar un nou programa. Diumenge a les 8 del vespre es va emetre el primer L’Esfèrica, un espai de tertúlia i anàlisi de l’actualitat del futbol internacional des de la mirada de diversos joves de la comarca: Yeray Mustany, Víctor Sanahuja i Jordi Bosque. Es podrà escoltar els diumenges i dilluns a les 8 del vespre.