Durant el ple municipal del proper dijous 21 de desembre l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí preveu aprovar de forma inicial el projecte executiu de la reforma dels habitatges de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. L’equip de govern espera així avançar els tràmits administratius per agilitzar el procés quan es pugui contemplar aquest projecte en el pressupost, que de moment no serà l’any vinent a causa de la situació de crisi de la Casa de la Vila.

Aquest és un projecte amb el qual es pretén crear 11 habitatges socials i juvenils a l’Espluga de Francolí per donar sortida als problemes d’habitatges que pateix el municipi. A més la renovació de l’edifici contempla la instal·lació de plaques solars, un sistema de recollida d’aigües pluvials i un dipòsit de 30.000 litres per aigua de pluja d’ús sanitari, entre altres propostes.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, assegura que és un projecte important per l’equip de govern

En la mateixa línia, l’equip de govern espera de cara a l’any vinent iniciar els primers passos per avançar tràmits per fer realitat la renovació de l’Antic Institut, un edifici que esperen que pugui acollir l’escola Municipal de Música, l’escola Bressol i l’escola de Dansa, tot i que aquest és un projecte per fases i de llarga durada.