L’Ajuntament de Montblanc tindrà un pressupost pel 2024 d’11 milions d’euros. És el primer pressupost del govern d’Oriol Pallissó i arriba després de dos anys de comptes prorrogats. Es portarà a votació al plenari d’aquest dimarts al vespre. Uns pressupostos que no contemplen inversions. De fet, el capítol 6 d’inversions està a zero. L’equip de govern assegura que fa un exercici de responsabilitat amb l’objectiu de sanejar la situació econòmica de l’Ajuntament.

ÀUDIO: La regidora d’Hisenda de Montblanc, Raquel Huguet, parla de la situació actual

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, assegura que és un exercici de responsabilitat

El govern destaca que el pressupost del 2024 arrossegarà nou-cents mil euros de factures pendents de pagament. Confien, però, que al llarg de l’any puguin entrar nous ingressos de les taxes urbanístiques de les empreses que s’instal·lin al polígon logístic de CIMALSA. També esperen aconseguir finançament d’altres administracions per tirar endavant projectes.

ÀUDIO: Oriol Pallissó parla dels futurs ingressos

L’equip de govern confia que la contenció de l’any 2024 serveixi per, l’any següent, poder dedicar ja diners a inversions. Confien, també, mantenir la decisió de no tocar l’IBI durant tota la legislatura.

ÀUDIO: Raquel Huguet preveu que els pressupostos dels vinents anys puguin ser més flexibles

Creuen que es compensarà amb els ingressos d’aquest impost que rebran de les futures implantacions d’empreses a la vila.