Entre el 24 de novembre i el 3 de desembre la Setmana de la Pedra Seca serà novament paraigua d’activitats de descoberta, divulgació i aprenentatge al voltant d’aquesta tècnica i patrimoni. En total s’han programat un centenar d’activitats arreu de Catalunya, la Comunitat Valenciana i Andorra i entre aquestes hi ha dues de la Conca de Barberà: Un Tast de Pedra Seca a Montblanc, aquest dissabte 25 de novembre i una Caminada a l’entorn de Sant Pere Savella el 2 de desembre.

Enguany se celebrà la quarta edició d’aquesta commemoració i com és habitual coincidirà amb el cinquè aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Entre les activitats destacades s’hi troben xerrades, jornades, sortides interpretatives, tallers de construcció i voluntariats de reconstrucció, entre d’altres.

Enguany destaca que d’entre les 75 entitats organitzadores d’activitats, pràcticament la meitat participen per primera vegada a la Setmana de la Pedra Seca.