Les festes nadalenques arrencaran a l’Espluga aquest cap de setmana amb el concert de la Coral Espluguina i l’acte per donar la benvinguda als nadons del municipi. Les activitats, una cinquantena, s’allargaran fins al 7 de gener de 2024 amb l’acte de commemoració dels 800 anys del primer pessebre de la història. El programa recull les activitats més tradicionals com la dona dels Nassos, el patge Gregori, els Pastorets i la Cavalcada de SSMM els Reis Mags d’Orient. Consulta el programa complet aquí.

Tot i la situació derivada de la falta de pressupost a l’Ajuntament de l’Espluga les activitats consolidades durant els últims anys es mantenen gràcies, en part, a la col·laboració de les entitats del municipi. Destaca la festa de Cap d’Any que enguany anirà a càrrec del col·lectiu NO CALLAREM amb les actuacions de Jordi Veliz, Xavi Gg, Skandal, Mad Go I Dj Moya.

ÀUDIO: La regidora de Cultura i Festes de l’Espluga de Francolí, Mar Gili, detalla la situació actual

Altres propostes familiars són «Anem a buscar el tió» o l’espectacle Volare de la companyia Airgus, programat dins el cicle infantil Casalet Kids. Durant aquestes setmanes tampoc hi faltarà la 9a cursa de la Llufa o els casals de Nadal de Drac Actiu i de l’Hípica Francolí. L’Associació de Joves Auvënguen ha preparat un bingo jove, un torneig de billar i futbolí i el Concurs «Fotografia el teu Nadal».

Celebració dels 800 anys del primer pessebre

Una de les novetats d’enguany és l’acte en commemoració dels 800 anys del primer pessebre que es farà amb el Museu de la Vida Rural, el Pessebre Vivent de l’Espluga i l’obra ‘A l’ombra del Pessebre’ amb els espluguins Raül Poblet i Anna Amigó, juntament amb Mercé Framis. Amb aquest acte conjunt es clouran les activitats nadalenques el 7 de gener.

Enguany aprofitant el 40è aniversari de l’emissora municipal de l’Espluga FM Ràdio, l’entitat de l’Espluga Audiovisual, també ha organitzat diverses activitats com una marató radiofònica i un recital de poemes el dia 23 de desembre, el resum de l’any 2023 o bé un tast de vins «Pre-Nadal».

També s’han programat propostes cultuals i educatives del Museu de la Vida Rural o de l’Oficina de Turisme, així com les audicions de l’Escola Municipal de Música, els actes que organitza la Germandat de la Santíssima Trinitat, o el torneig de pàdel, entre altres activitats.