Si no tornà a succeir cap entrebanc, finalment el ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona arribarà a l’Espluga de Francolí a finals d’estiu o inicis de tardor de l’any vinent. Durant el ple municipal d’aquest divendres s’ha aprovat l’expedient de contractació de les obres que haurien d’estar licitades a inicis d’any. En un període de sis mesos des d’aquest inici els veïns de l’Espluga haurien de gaudir d’aquesta important millora per combatre la sequera.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, espera que el projecte sigui una realitat ben aviat

El projecte ja va arribar a aquest punt fa més d’un any, però llavors cap empresa es va fer càrrec de les obres a causa de la pujada dels preus. Ara el pressupost és un 70% superior amb 1.600.000 euros i compta amb les subvencions de la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua per fer-lo realitat.

Des de l’oposició s’han mostrat a favor. Junts per l’Espluga espera que sigui un pas endavant per la situació enquistada que viu el municipi.

ÀUDIO: El membre de Junts per l’Espluga, Joan Amigó, assegura que és una necessitat pel municipi

Des de Nova Espluga també alaven l’acció, però demanen més opcions de cara al futur, proposant la construcció d’una basa de 300.000 litres als afores del municipi.

ÀUDIO: El portaveu de Nova Espluga, Francesc Sánchez, aposta per construir una basa d’aigua

La proposta s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

L’Equip de govern retira la confiança a Junts per l’espluga

L’alegria per l’aprovació de les obres del CAT s’ha vist truncada per una discussió entre Junts per l’Espluga i Som Espluga que s’ha iniciat amb la queixa del principal grup de l’oposició per les retribucions rebudes per només part dels càrrecs electes durant el ple del mes de juny i assenyalen que s’ha fet una mala gestió d’aquest procés per part de secretaria i intervenció. Una denúncia que, asseguren, no és per tema monetari, ja que les retribucions rebudes per Junts es destinarien a una entitat sense ànim de lucre, sinó per la falta de consens i entesa entre les parts implicades.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, explica que aquesta és la seva feina com a oposició

L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, ha retret a l’oposició que presentessin aquesta denúncia, totalment allunyada del que s’havia parlat i acordat a la Junta de Portaveus i que decidissin obrir un tema que ja s’havia acordat i pactat. Degut a això, Vidal ha retirat la mà estesa que va oferir durant l’últim ple a l’oposició per consensuar els pressupostos i ha prohibit a Junts portar a Junta de Portaveus més d’una persona, com feien actualment, com a resposta a aquesta conducta.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal respon a Junts per l’Espluga

El malestar entre govern i oposició ha empitjorat quan la regidora Anna Garcia ha denunciat que fa uns dies, hores abans del Consell d’Entitats, Junts havia publicat a xarxes socials un titular que portava a confusió on es llegia «Per aquest 2023, l’equip de govern ha anunciat que no hi haurà subvencions a entitats», el que va dur a preguntes i confusions entre les entitats presents al consell, ja que les subvencions d’enguany es pagaran durant el curs de l’any vinent.

ÀUDIO: La regidora d’Acció Social, Anna Garcia, denuncia els fets

Des de Junts per l’Espluga han al·legat que això no és el que expressa el comunicat i que deixa clar que la convocatòria del 2024 integrarà les dues anualitats.