Aquest dimarts va arrancar la temporada de collita d’oliva a la Cooperativa Agrícola de la Conca, situada a l’Espluga de Francolí, on ja es preveu una mala temporada no superant els 200.000 quilos, quan en un any normal se sol arriba als 900.000. A més la situació ha fet que les portes del molí s’obrin només tres dies a la setmana pels seus socis i probablement tancaran la temporada a mitjans de desembre, un parell de setmanes abans de l’habitual.

ÀUDIO: El gerent de la Cooperativa Agrícola de la Conca, Josep Maria Civit, assegura que serà una mala temporada

Les previsions no superen el 15% d’anys regulars i la principal culpable és la sequera que ha provocat que gran part dels arbres no tinguin fruit o es trobin molt per sota de la seva capacitat habitual.

ÀUDIO: La propietària d’una finca de l’Espluga de Francolí, Teresa Vendrell, explica la situació d’enguany

Els propietaris de finques de la zona asseguren que és un any molt fora dels paràmetres i que no s’havien trobat en una situació similar mai abans. En molts casos els dies de feina s’han reduït dràsticament. És el cas de la Maria Teresa Vendrell, veïna de Blancafort, que ha passat de registrar collites de 3.000 quilos a no superar els 600 en els últims anys i enguany creuen que no arribaran a una quarta part d’aquesta última xifra.

ÀUDIO: La propietària d’una finca de Blancafort, Maria Teresa Espelt, assegura que no havien viscut una situació similar