Aquest dimecres s’ha fet entrega de la segona edició de ‘Terra d’Oportunitats’, un programa amb el qual Caixabank i Concactiva premien 4 projectes d’emprenedoria de la comarca amb 1.000 euros cadascuna d’elles. Entre els premiats es troben dos projectes emprenedors de l’Espluga de Francolí: Lligams Orgànics d’Anna Amigó i Sven Rock i Bar Ítaca d’Eulàlia Navarro. Els altres premiats han estat el restaurant La Flor Roja, de Santa Coloma de Queralt i el celler Massades de Segura del Comtat.

ÀUDIO: El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Moisès Ferrete, detalla les propostes

Lligams Orgànics és un projectes per treballar l’agricultura de proximitat i que s’adapta a la situació actual de sequera. El bar Ítaca és una aposta renovada que es vol distingir dins del sector de la restauració de l’Espluga de Francolí. El celler Massades, de Paolo Orlando, treballa amb varietats poc comunes de vinya per produir nous vins de proximitat. El restaurant La Flor Roja aposta per dur la cultura argentina a la Baixa Segarra.

ÀUDIO: La propietària de ‘Lligams Orgànics’ Anna Amigó detalla el projecte

ÀUDIO: El propietari del celler Massades, Paolo Orlando, explica la proposta

ÀUDIO: La propietària de La Flor Roja, María Fidelis, parla del seu projecte

Com a part del programa, els 4 seleccionats no només s’emporten l’import monetari per desenvolupar les seves propostes sinó que també rebran formació transversal i acompanyament durant un període de 6 mesos per part de Concactiva i Caixabank. Durant aquest procés faran xarxa amb emprenedors rurals d’altres territoris per generar sinergies i intercanviar coneixements. A més, en posteriors fases d’aquesta formació poden optar a un premi de 5.000 euros que es repartirà entre 20 de les propostes de tot el territori.

ÀUDIO: El director d’Institucions de Caixabank, Alexis Gómez, explica el per què de ‘Terra d’Oportunitats’

L’acte s’ha celebrat al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal i de l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, Joan Canela; el conseller comarcal de promoció econòmica, Moisès Ferrete Bofarull; el director de Concactiva, Jordi París i l’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira Miró.