Les obres per rehabilitar l’edifici del jutjat de Montblanc ja estan en marxa. Tenen un pressupost d’1 milió 138 mil euros, el 85% dels quals està finançat pel govern espanyol. L’objectiu de les obres és rehabilitar l’edifici, de més de 130 anys d’història, que estava en molt mal estat. 

La principal actuació es farà a la teulada, que estava en molt males condicions. També es faran espais més funcionals i aprofitant la llum natural. Amb una altra subvenció s’ha complementat el projecte per poder-hi instal·lar plaques solars i un sistema de climatització per aerotèrmia. Les obres, de fet, permetran aïllar tèrmicament l’edifici i fer-lo més eficient energèticament. La primera planta es continuarà destinant al jutjat i al registre civil, mentre que a la planta baixa i segona planta s’hi faran nous despatxos. L’equip de govern està ara estudiant quins serveis s’instal·laran en aquests nous despatxos. 

ÀUDIO: El vicealcalde de Montblanc i regidor d’urbanisme, Marc Vinya, explica les obres

Les obres també contemplen la instal·lació d’un ascensor, una rampa i nous lavabos adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Els treballs tenen un termini d’execució de 10 mesos. De fet, el termini el marca la subvenció, que per no perdre-la, l’obra ha d’estar acabada al setembre de l’any vinent.

ÀUDIO: Marc Vinya parla del termini d’execució de les obres

Les obres s’han iniciat aquest dilluns (Imatge: Cedida)