Inici Notícies Economia L’atur augmenta lleugerament a la Conca de Barberà

L’atur augmenta lleugerament a la Conca de Barberà

Collita de la verema, atur

Les xifres d’atur a la comarca aquest mes d’octubre han anat a l’alça amb 7 persones més sense feina. En total 713 veïns es troben en aquesta situació a la Conca de Barberà. Destaquen xifres com els 5 nous aturats a Santa Coloma de Queralt i 4 de nous a Vimbodí i Poblet. A l’altre costat de la balança es troben Rocafort de Queralt i Sarral amb tres aturats menys en cada cas.

El nombre de persones sense feina d’aquest octubre no dista gaire de l’any anterior, on 700 veïns de la comarca es trobaven en aquesta situació, 13 menys que actualment. En canvi, l’octubre de 2020, primer any de la pandèmia de la Covid-19, el nombre d’aturats era molt superior amb 950 persones.

L’atur a Catalunya, a l’alça

Les xifres globals de Catalunya durant aquest octubre de 2023 són més elevades amb 4.261 persones sense feina i el nombre total de desocupats es va situar a 339.693, segons les dades publicades pel Ministeri de Treball i Economia Social aquest divendres. Tot i l’ascens respecte al mes anterior, l’atur a Catalunya se situa en 8.303 persones menys respecte l’octubre de 2022, el millor des del 2007.