La Conca de Barberà, i més concretament el bosc de Poblet, va acollir aquest cap de setmana la tercera edició del Festival Muntanyes de Prades que es va cloure amb gran part de les entrades exhaurides. La participació en la desena de propostes que ha ofert aquest any l’organització ha estat força important, amb activitats que han hagut de deixar inscrits en llista d’espera. És el cas de les sortides ‘Descobrint Gallicant’, ‘Marxa nòrdica a Poblet i el seu entorn’ i ‘Un dia fent de pastor’.

L’activitat ‘Un dia fent de pastor’ va ser una de les més demandades (Imatge: Cedida)

Precisament, aquesta darrera activitat, que es va portar a terme durant el matí, va ser una de les més demandades del Festival Senderista, amb les places exhaurides i una llista d’espera considerable. Es tractava d’una caminada senzilla, adreçada a famílies, seguint el riu Brugent i passant per l’ermita de Barrulles de Capafonts per anar a trobar un pastor i el seu ramat de cabres.

L’altra proposta que es va desenvolupar ahir va ser la ruta ‘Castellfollit i els orígens de la Terra’, un recorregut de tres hores pel vessant dret de la part baixa de la vall de Castellfollit, catalogada com a geozona. La sortida mostrava els seus valors arquitectònics, forestals i geològics.

Tant les empreses de guiatge com els productors implicats i els establiments de restauració i hostaleria de la zona s’han mostrat satisfets per la repercussió que el festival ha tingut en el territori i han reivindicat més propostes d’aquesta mena per atreure turisme fora de temporada i promocionar els encants, els productes i els productors i els serveis de les Muntanyes de Prades.