Els vehicles podran circular entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà a través de l’A-27 a partir del dilluns 23 d’octubre. És la data anunciada aquest dimecres per la ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, per obrir, d’una vegada per totes, el túnel del coll de Lilla. Ho ha dit des de Barcelona en una atenció als mitjans de comunicació en el marc del Saló Nàutic.

D’aquí a dues setmanes, doncs, es farà realitat un dels projectes més esperats al territori i que ha arrossegat molts anys de retard, a més de sobrecostos. De fet, estem parlant d’un tram de només 6 quilòmetres que ha costat més de 100 milions d’euros, sobretot, a causa de les dificultats tècniques que va provocar la presència d’argiles expansives en la perforació del túnel.

La infraestructura ja fa uns dies que està completament acabada i només depenia de les revisions de seguretat i, principalment, de les agendes de Madrid de cara a inaugurar-la. Fins avui, però, la ministra no s’havia volgut mullar amb una data i tan sols havia indicat, mesos enrere, que seria abans d’acabar l’any. Igualment, extraoficialment havia sonat primer finals de setembre com a previsió i, després, finals d’octubre, que és quan acabarà sent realitat.