Aquest dijous s’ha donat per inaugurades les obres dutes a terme a inicis d’any a la carretera TV-2336, entre Solivella i Blancafort. Uns treballs que han servit per connectar ambdós municipis de forma més segura, crear un pas de vianants des del centre de Blancafort al cementiri municipal i desplegar el cablejat de fibra òptica a la zona.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Solivella, Maria Rosa Salvadó, assegura que és una forma d’unir les poblacions

ÀUDIO: L’alcalde de Blancafort, Enric París, posa l’accent en el nou pas per vianants

Les obres es van iniciar al mes de novembre de l’any passat amb talls totals a la via i restriccions a la circulació que es van allargar fins al mes d’abril. Aquestes obres, a càrrec de la Diputació de Tarragona, han tingut un pressupost de 690.000 euros i han servit per millorar la seguretat i el drenatge amb l’ampliació de la carretera a 6 metres i l’execució de cunetes transitables, la qual cosa permet que es puguin creuar dos vehicles pesants amb seguretat. Així com l’itinerari de vianants separat del trànsit rodat amb pilones des de Blancafort fins al cementiri. 

ÀUDIO: La diputada delegada de l’Àrea d’Infraestructures del Territori, Iris Castell, detalla l’obra

Un altre dels punts rellevants ha sigut la incorporació de cable de fibra òptica soterrat, un pas previ per poder fer arribar aquest servei als municipis de Solivella i Blancafort.

ÀUDIO: La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, detalla que és imprescindible millorar les comunicacions del territori

L’acte ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; de la diputada delegada de l’Àrea d’Infraestructures del Territori, Iris Castell; l’alcaldessa de Solivella, Rosa M. Salvadó i l’alcalde de Blancafort, Enric París, així com alcaldes i regidors de tota la comarca.