L’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández; la directora de cinema Carla Simón; el metge Bonaventura Clotet, o la cuinera Ada Parellada són alguns dels protagonistes de ‘Lideratges valents’ (Columna Edicions), el segon llibre del mestre vimbodinenc Xavier López Ortín, director del Centre de Recursos Pedagògocs Baix Llobregat-5 i, anteriorment, de l’Escola Octavio Paz de Barcelona.

En aquest nou volum, ja a la venda a les llibreries a partir del 20 de setembre, López reflexiona a l’entorn dels lideratges a través dels testimonis d’una desena de catalans i catalanes de renom pertanyents a diferents àmbits d’activitat. A part dels noms ja esmentats, l’autor conversa amb el cantautor Lluís Llach; l’activista social Òscar Camps; el director teatral Jordi Milán; la periodista Mònica Terribas; l’editora Iolanda Batallé, i l’analista social Eduard Vallory.

A través de l’experiència personal i professional de totes aquestes persones, el llibre aporta algunes de les raons que els han convertit en líders als seus respectius àmbits d’activitat. ‘Lideratges valents’, amb pròleg de l’activista i empresari Jordi Cuixart, està editat per Columna Edicions, la mateixa editorial que va publicar l’anterior llibre de Xavier López: ‘Mestres d’un mestre’, sobre l’experiència, vocació i passió de l’autor per l’educació.

El nou llibre de López es presentarà públicament per primer cop al municipi de l’autor, Vimbodí i Poblet, el pròxim 24 de setembre. Les següents presentacions ja programades tindran lloc a Barcelona (30 de setembre), Castelló (20 d’octubre), València (21 d’octubre) i Reus (19 de desembre). També se’n preveuen en llocs com Manresa, Lleida o Tarragona, entre altres indrets. En diverses de les presentacions hi participaran algunes de les persones amb qui l’autor conversa en el llibre.