El passat dimarts 12 de setembre van començar dos cursos de català inicial per a persones immigrades, amb un total de 39 persones inscrites, 19 a l’Espluga de Francolí i 20 a Montblanc.

Les persones participants provenen d’Algèria, Colòmbia, Cuba, Hondures, Marroc, Pakistan, República Dominicana, Senegal, Ucraïna i Veneçuela; i resideixen als municipis de l’Espluga de Francolí, Montblanc, Sarral i Senan.

Els cursos són organitzats conjuntament pel Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal (SAPIER) i Caritas Diocesana de Tarragona, entitat que dissenya i imparteix la formació. Inclouen sessions pràctiques i interactives dissenyades per a persones que no parlen ni entenen el català, i també sortides culturals per tal de conèixer el municipi. Les persones participants tindran l’oportunitat d’adquirir habilitats lingüístiques bàsiques que els ajudaran en les seves vides diàries i futures oportunitats laborals.